image_tdm-mamamassage_16x9@2x
Ultieme me-time

Mamamassage

Vanaf november 2023 is praktijk Tot de Maan overgegaan naar praktijk Hoofd Vol Rust. Vanuit Hoofd Vol Rust geef ik coaching, therapeutische massages en ademcoaching.
Je kunt nog steeds een massage bij mij boeken onder 'therapeutische massage', (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk.
Voor meer informatie bezoek mijn nieuwe website hoofdvolrust.nl


Na je bevalling kun jij als moeder bij Tot de Maan terecht voor een mamamassage (ook wel postpartum-massage genoemd). De eerste periode met je kindje is vaak heel bijzonder en prachtig. Daarnaast kan het fysiek en mentaal veel van je vragen. Het tillen en dragen, de (nacht)voedingen en ook ben je nog herstellende van je zwangerschap en bevalling. Tijd voor een moment helemaal voor jezelf op de massagetafel. Ik heb een speciale massagetafel met de mogelijkheid voor uitsparingen voor de borst en de buik (mocht het nog niet prettig voelen om plat op je buik te liggen). 

Wat kan ik verwachten bij deze massage?

Na binnenkomst hoor ik tijdens een kort gesprek graag van je hoe het met je gaat, of er bijzonderheden zijn en natuurlijk waar je behoefte aan hebt bij de massage. Bij een mamamassage overleg ik met jou waar jouw herstellende lichaam extra aandacht kan gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de schouders en armen vanwege het vele tillen van de baby, het borstgebied bij het geven van borstvoeding of een rustige buikmassage. Net waar jij behoefte aan hebt. Er is voldoende tijd voor een hele lichaamsmassage met extra aandacht voor de gebieden waar jij extra gemasseerd wil worden. 

Wanneer je zover bent mag je op de massagetafel gaan liggen en dek ik je toe met zachte doeken. Je wordt gemasseerd met een olie op natuurlijke basis. Je hebt de keuze uit verschillende soorten etherische massageolie. Bepaalde geuren kunnen bijdragen aan een extra gevoel van ontspanning of kunnen juist verkwikkend werken. Toch liever zonder geur? Massage met een geurloze olie is ook mogelijk. 

Ik gebruik verschillende technieken uit de klassieke massage, energetische massage en ayurvedische massage. Af en toe zal ik je tijdens de massage een vraag stellen, bijvoorbeeld hoe je de druk ervaart, of hoe de aanraking voelt op een bepaalde plek. Dit om de massage helemaal op jou in het moment af te stemmen. Ik werk volgens het holistische principe: met rust en aandacht voor jou en je lichaam als een geheel. Je mag je vrij voelen om je ogen te sluiten of juist open te houden, een gesprek te voeren of in stilte te ontvangen. Het is helemaal aan jou. 

Na helemaal gemasseerd te zijn mag je je weer aankleden en als je nog iets wil delen/bespreken dan is daar dan ruimte voor. Na deze ultieme me-time mag je ontspannen weer naar huis.

Een mamamassage/postpartummassage is geschikt om te ondergaan vanaf 2 weken na een vaginale bevalling of 6 weken na een keizersnede. Bij twijfel: overleg met je verloskundige of arts. 

Ontdek meer
massagevoordevrouw@2x
Helemaal relaxed

Massage voor
de vrouw

Vrouwen in alle levensfasen zijn welkom voor een heerlijke, ontspannende massage. Een massage van top tot teen en waar gewenst extra aandacht is voor bijvoorbeeld rug, hoofd of voeten. 

zwangerschapsmassage@2x
Populair

Zwangerschaps
massage

Aandacht voor jezelf en de baby in de buik. Zwangerschapsmassage kan helpen bij diverse kwaaltjes als rugpijn, slapeloosheid, stress, vochtophopingen.

Interesse in een massage?

© 2023 Tot de Maan. Draadnagelweg 24 3525BV Utrecht.
Volg ons op Instagram of Facebook.