image_tdm-zwangerschapsmassage_16x9@2x
Populair

Zwangerschaps
massage

Vanaf november 2023 is praktijk Tot de Maan overgegaan naar praktijk Hoofd Vol Rust. Vanuit Hoofd Vol Rust geef ik coaching, therapeutische massages en ademcoaching.
Je kunt nog steeds een massage bij mij boeken onder 'therapeutische massage', (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk. De speciale zwangerschapsmassagetafel blijft dus ook tijdens je zwangerschap kun je bij mij terecht.
Voor meer informatie bezoek mijn nieuwe website hoofdvolrust.nl

 

 

Wat kan ik verwachten bij deze massage?

Je bent zwanger. Gefeliciteerd! Bij Tot de Maan kun je gemasseerd worden op een speciale zwangerschapsmassagetafel met buik- en borstuitsparing waardoor je comfortabel op je buik kunt liggen. Hoe heerlijk is dat!
Lig je liever niet op je buik? Je kunt op de massagetafel ook gemasseerd worden in zijligging. 

Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap tot op de dag van de bevalling veilig een zwangerschapsmassage ondergaan.

Voor veel vrouwen is de zwangerschap een bijzondere periode. Met mooie momenten vol verwachting over het leven in je buik. Er staat je ook een verandering te wachten met het (opnieuw) moeder worden. Soms kan dit best spannend voelen en de hormonale veranderingen zijn dan niet bepaald helpend. Je kunt dan meestal wel wat extra ontspanning gebruiken. 

Daarnaast vraagt het dagelijks leven doorgaans best veel van zwangere vrouwen. Extra aandacht voor jezelf en je zwangere buik schiet er dan soms bij in. Tijdens een zwangerschapsmassage krijg jij alle aandacht. Veel vrouwen vertelden me dat ze na een massage met nieuwe energie weer naar huis gaan en de nacht na de massage heerlijk hebben geslapen.

Een baby in je buik dragen is een hele prestatie. Het kan zijn dat je lichamelijke klachten krijgt. Zwangerschapsmassage kan onder andere helpen om verlichting te geven bij klachten als rugpijn, bekkenpijn, slapeloosheid, stress en vochtophopingen. 

Na binnenkomst hoor ik tijdens een kort gesprek graag van je hoe het met je gaat, of er bijzonderheden zijn en natuurlijk waar je behoefte aan hebt bij de massage. 

Bij een zwangerschapsmassage overleg ik vooraf met jou waar je graag gemasseerd wil worden. Er is voldoende tijd voor een hele lichaamsmassage met extra aandacht voor bijvoorbeeld je onderrug en je voeten (of waar jij behoefte aan hebt natuurlijk). Wil je bijvoorbeeld alleen een hoofdmassage of een rugmassage? Dat kan ook, het is dus helemaal aan jou.

Wanneer je zover bent mag je op de speciale zwangerschapsmassagetafel gaan liggen en dek ik je toe met zachte doeken. Je wordt gemasseerd met een olie op natuurlijke basis. Je hebt de keuze uit verschillende soorten etherische massageolie. Bepaalde geuren kunnen bijdragen aan een extra gevoel van ontspanning of kunnen juist verkwikkend werken. Toch liever zonder geur? Massage met een geurloze olie is ook mogelijk. 

Ik gebruik verschillende technieken uit de klassieke massage, energetische massage en ayurvedische massage. Af en toe zal ik je tijdens de massage een vraag stellen, bijvoorbeeld hoe je de druk ervaart, of hoe het mijn aanraking voelt op een bepaalde plek. Dit om de massage helemaal op jou in het moment af te stemmen. Ik werk volgens het holistische principe: met rust en aandacht voor jou en je lichaam als een geheel. Je mag je vrij voelen om je ogen te sluiten of juist open te houden, een gesprek te voeren of in stilte te ontvangen. Het is helemaal aan jou. 

Na helemaal gemasseerd te zijn mag je je weer aankleden en plaats nemen in de stoel en als je nog iets wil delen/bespreken dan is daar dan ruimte voor. Na deze ultieme me-time mag je ontspannen weer naar huis. 

Ontdek meer
mamamassage@2x
Ultieme me-time

Mamamassage

Na je bevalling kun jij als moeder terecht voor een mamamassage. Een moment even helemaal voor jezelf! Bij een mamamassage wordt afgestemd waar het herstellende lichaam extra aandacht kan gebruiken.

massagevoordevrouw@2x
Helemaal relaxed

Massage voor
de vrouw

Vrouwen in alle levensfasen zijn welkom voor een heerlijke, ontspannende massage. Een massage van top tot teen en waar gewenst extra aandacht is voor bijvoorbeeld rug, hoofd of voeten. 

Interesse in een massage?

© 2023 Tot de Maan. Draadnagelweg 24 3525BV Utrecht.
Volg ons op Instagram of Facebook.